Συχνές Ερωτήσεις

ΓΕΝΙΚΑ
Παρέχετε επιπλέον υπηρεσίες σχετικά με την αγοραπωλησία;

Η γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε θα εμπλουτίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς η Business Interval θα είναι ο μοναδικός, ο γρηγορότερος και πιο αξιόπιστος προορισμός αγοράς και πώλησης επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά.

 

Ήδη αναπτύσσουμε την επόμενη έκδοση της ιστοσελίδας η οποία θα είναι ακόμα πιο εξειδικευμένη στον τομέα της αγοραπωλησίας επιχειρήσεων.

 

Για να είστε ενήμεροι σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές, εγγραφείτε στο newsletter μας.

Πώς μπορώ να αλλάξω ή να ενημερώσω τα στοιχεία της καταχώρισής μου;

Μόλις η επιχείρησή σας δημοσιευτεί στον ιστότοπο, μπορείτε να την βρείτε και να την παρακολουθήσετε μέσω της σελίδας “Επιχειρήσεις” στην ιστοσελίδα μας. Για να κάνετε αλλαγές στην καταχώρισή σας θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε μαζί μας με τον κωδικό της αγγελίας σας και την αλλαγή που επιθυμείτε να κάνετε σε αυτήν. Τον πρώτο καιρό λειτουργίας της ιστοσελίδας τον έλεγχο των αγγελιών θα τον έχει η Business Interval για λόγους ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων.

 

Σημείωση: όταν υποβάλλετε μια καταχώριση για πρώτη φορά και όταν υποβάλλετε μια αλλαγή, ενδέχεται να χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα για την επεξεργασία των δεδομένων από την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών.

Πώς ανανεώνω την καταχώρισή μου;

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για ανανέωση της καταχώρισής σας καθώς στην τρέχουσα έκδοση της ιστοσελίδας δεν έχουμε ορίσει κάποια ημερομηνία λήξης της αγγελίας.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο businessinterval.com;

Εάν θέλετε να διαφημίσετε την επιχείρησή σας, μεταβείτε στη φόρμα “Πώληση Επιχείρησης” και συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία. Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία, μας στέλνετε τις φωτογραφίες που θέλετε να αναρτήσετε στην αγγελία, επαληθεύουμε τα στοιχεία που μας έχετε αποστείλει και η αγγελία σας είναι έτοιμη για δημοσίευση.

Θα εμφανίζεται η καταχώρισή μου στο Google;

Φυσικά, η καταχώρισή σας θα εμφανίζεται στο Google, ωστόσο, για να αυξήσετε τις πιθανότητες να αποκτήσει ορατότητα συνιστούμε να προσθέσετε όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε στο πεδίο “Σχόλια” της φόρμας Δημιουργίας Αγγελίας. Οι αγγελίες με πλούσιο περιεχόμενο δέχονται μεγαλύτερη αναγνώριση από τις μηχανές αναζήτησης σε σχέση με αυτές που έχουν λίγο ή ακόμα και καθόλου περιεχόμενο.

 

Σας παροτρύνουμε να γράψετε πολλές λεπτομέρειες για την επιχείρηση σας αλλά θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τι θα αναφέρετε στην αγγελία καθώς δεν πρέπει να προσθέσετε στοιχεία που μπορούν να προδώσουν την ταυτότητα της επιχείρησης.

Τι συμβαίνει αν δεν καταφέρω να πουλήσω την επιχείρηση μου;

Η πώληση επιχειρήσεων χρειάζεται υπομονή καθώς βάση μελετών έχει αποδειχθεί ότι ο μέσος όρος προώθησης μιας επιχείρησης πριν την αγορά της από κάποιον ενδιαφερόμενο επενδυτή κυμαίνεται στους 6-12 μήνες. Για αυτόν τον λόγο η Business Interval δεν έχει ορίσει κάποια ημερομηνία λήξης της αγγελίας που καταχωρείτε. 

 

Σε περίπτωση που το πρώτο διάστημα προώθησης της επιχείρησης δεν καταφέρετε να συμφωνήσετε με κάποιον αγοραστή / επενδυτή για την πώληση, σας προτείνουμε να επεξεργαστείτε την αγγελία σας και να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΑΣ
Πόσο θα κοστίσει η προβολή της επιχείρησής μου;

Το κόστος προώθησης της επιχείρησής σας μέσω της ιστοσελίδας μας είναι μηδενικό. Η δημιουργία της αγγελίας και η προώθηση της επιχείρησης στην ιστοσελίδα και στα social media της Business Interval είναι εντελώς δωρεάν.

 

Σκοπός μας είναι η ελεύθερη προσφορά των υπηρεσιών σε όλους τους ενδιαφερόμενους για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες της ιστοσελίδας και να εξοικειωθούν με το μέλλον της αγοραπωλησίας επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

 

Το μόνο κόστος είναι ένα 3% επί της τιμής πώλησης της επιχείρησης (το ποσοστό εξαρτάται από την τιμή πώλησης της επιχείρησης και την συμφωνία που έχετε κάνει με την Business Interval) σε περίπτωση που σας φέρουμε εμείς σε επαφή με κάποιον αγοραστή που βρέθηκε μέσω της ιστοσελίδας μας και καταλήξετε στην πώληση μαζί του. Λειτουργούμε με γνώμονα την επιτυχία των υπηρεσιών που προσφέρουμε και λαμβάνουμε αυτό το ποσό μόνο εφόσον έχουμε επιτύχει στην εύρεση αγοραστή.

Μπορώ να παραμείνω ανώνυμος/η;

Η Business Interval αναγνωρίζει το γεγονός ότι η πώληση μιας επιχείρησης μπορεί να είναι μια ευαίσθητη διαδικασία με πληροφορίες που επιθυμείτε να μείνουν εμπιστευτικές. Για αυτόν τον λόγο όλες οι αγγελίες επιχειρήσεων θα είναι ανώνυμες κατά τη διαφήμιση στην ιστοσελίδα μας.

 

Οι πληροφορίες που μπορούν να προδώσουν την ταυτότητα της επιχείρησης(π.χ. ακριβής τοποθεσία, όνομα επιχείρησης, τηλέφωνο κ.α.) δεν θα εμφανίζονται στην αγγελία και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εμάς για επαλήθευση των πληροφοριών σας και επικοινωνία με τον υπεύθυνο της αγγελίας.

 

Για την διατήρηση του απορρήτου, δεν δημοσιοποιούμε τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας σας έως ότου βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος αγοραστής με τον οποίο επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω πολλές καταχωρίσεις;

Ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολλές καταχωρίσεις οι οποίες θα έχουν τον προσωπικό τους κωδικό. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να αναφέρεται σε αυτές όταν θα έρχεται σε επαφή μαζί μας και να τις διαχωρίζει.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κάνουν από οποιαδήποτε σελίδα του site χρησιμοποιώντας το κουμπί “Δημιουργία Αγγελίας”. Από εκεί, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία της φόρμας μπορεί να δημιουργήσει την καταχώρισή του. Κάθε καταχώριση πρέπει να μεταφορτώνεται ξεχωριστά.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια καλή αγγελία;

Αν θέλετε να δημιουργήσετε την καλύτερη δυνατή καταχώριση, ώστε να προσελκύσετε τους κατάλληλους αγοραστές, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία της φόρμας Δημιουργίας Αγγελίας μαζί με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών καθώς αυτά είναι που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών. Βασικό κομμάτι της καλής αγγελίας είναι το πεδίο “Σχόλια” της φόρμας όπου μπορείτε να γράψετε λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση όπως η ιστορία της, ο εξοπλισμός που διαθέτει, το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα κ.α.

 

Στο άμεσο μέλλον θα δημοσιεύσουμε και τον “Οδηγό δημιουργίας καταχώρισης” όπου θα σας δίνουμε όλες τις απαραίτητες συμβουλές που χρειάζεστε για μια καλή αγγελία.

Πώς θα προσθέσω φωτογραφίες της επιχείρησης;

Η φόρμα Δημιουργίας Αγγελίας που χρειάζεται να συμπληρώσετε για να δημιουργήσετε την αγγελία της επιχείρησης έχει ένα ειδικό πεδίο για φωτογραφίες. Μόλις ολοκληρώσετε και μας αποστείλετε την φόρμα της αγγελίας θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο email με τα στοιχεία που καταχωρίσατε και οδηγίες για την προσθήκη επιπλέον φωτογραφιών στην αγγελία σας, αν αυτό επιθυμείτε.

 

Η διαδικασία έχει ως εξής:

 

Λαμβάνουμε την φόρμα Δημιουργίας Αγγελίας με τις φωτογραφίες που έχετε επισυνάψει (μέγιστο 5 φωτογραφίες) και τις προσθέτουμε στην αγγελία σας. Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε περισσότερες, θα χρειαστεί να μας στείλετε ένα email με τις επιπλέον φωτογραφίες που θα έχει ως θέμα τον κωδικό της αγγελίας και την φράση “Δημιουργία Αγγελίας”.

π.χ. “BI-GR-12 – Δημιουργία Αγγελίας”

Ποια είναι η διαδικασία για δημοσίευση της αγγελίας;

Ο χρήστης συμπληρώνει τα απαραίτητα πεδία και μας στέλνει την φόρμα Δημιουργίας Αγγελίας με τις πληροφορίες της επιχείρησης και τις απαραίτητες φωτογραφίες. Σε περίπτωση που θέλει να προσθέσει επιπλέον φωτογραφίες μπορεί να μας τις προωθήσει με ένα email στο [email protected]. Η Business Interval δέχεται τις παραπάνω πληροφορίες και ξεκινάει τον έλεγχο για να επαληθεύσει την ακρίβειά τους.

 

Μόλις ολοκληρωθεί η επαλήθευση και λάβουμε τις φωτογραφίες σας, θα δημοσιεύσουμε την αγγελία σας στο site και θα βρίσκεστε ένα βήμα πιο κοντά στην πώληση της επιχείρησής σας.

Γιατί πρέπει να δηλώσω το όνομα της επιχείρησής μου;

Μέρος της διαδικασίας δημιουργίας αγγελίας είναι και η συμπλήρωση της επωνυμίας της επιχείρησης σας. Η συγκεκριμένη πληροφορία μαζί με κάποιες άλλες  που μπορούν να προδώσουν την ταυτότητα της επιχείρησης δεν θα δημοσιευθούν στην αγγελία σας. 

 

Αντιθέτως, οι πληροφορίες αυτές θα παραμείνουν εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επαλήθευση των στοιχείων της επιχείρησης και για επικοινωνία της Business Interval μαζί σας.

ΠΩΛΗΤΕΣ
Μπορείτε να πουλήσετε μια επιχείρηση που χάνει χρήματα / πώς να πουλήσετε μια αποτυχημένη επιχείρηση;

Ακόμα κι αν έχετε παρατηρήσει μια σχετική κάμψη στην επιχείρησή σας, μπορείτε ακόμα να βρείτε έναν ενδιαφερόμενο αγοραστή. Υπάρχουν πολλοί αγοραστές/επενδυτές που αναζητούν μια επιχείρηση με χαμηλότερη αξία στην οποία μπορούν να επενδύσουν κεφάλαια, χρόνο και ενέργεια.

 

Ωστόσο, πριν από την πώληση, φροντίστε να τακτοποιήσετε τυχόν υποχρεώσεις που μπορεί να υπάρχουν, όπως νομικά ζητήματα ή δεσμεύστε τυχόν χαλαρά σημεία που μπορεί να έχετε, όπως νομικά ζητήματα ή χρέη που εκκρεμούν. Έτσι, θα μπορείτε να επικεντρωθείτε κυρίως στα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης όταν βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος αγοραστής.

 

Μην προσπαθήσετε να αποφύγετε την αναφορά στις αδυναμίες της επιχείρησης σας καθώς να είστε σίγουροι πως ο αγοραστής / επενδυτής που ενδιαφέρεται να την αγοράσει θα κάνει την απαραίτητη έρευνα πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Είναι καλύτερο να είστε ειλικρινείς εκ των προτέρων διότι το επιχειρείν είναι πολύπλοκο και όλες οι επιχειρήσεις, ακόμα και οι πιο πετυχημένες, έχουν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους.

Χρειάζομαι δικηγόρο για να πουλήσω την επιχείρησή μου;

Κατά τη διαδικασία πώλησης της επιχείρησης θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με ορισμένα νομικά ζητήματα και τα αντίστοιχα συμβόλαια. Συνιστάται, κατά την σύνταξη οποιονδήποτε συμβολαίων, να λαμβάνετε συμβουλές από δικηγόρο ή τουλάχιστον να ζητήσετε να ελέγξει τα έγγραφα πριν τα υπογράψετε.

 

Ένας δικηγόρος θα μπορέσει επίσης να βοηθήσει με τη σύσταση της Σύμβασης Εμπιστευτικότητας που θα υπογράψει ο αγοραστής πριν του αποκαλύψετε τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης για να ολοκληρώσει την έρευνα του.

Πώς μπορώ να πουλήσω γρήγορα τη μικρή μου επιχείρηση;

Σε περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε την επιχείρηση το γρηγορότερο δυνατόν, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε που θα σας βοηθήσουν.

 

Βεβαιωθείτε ότι η αξία της επιχείρησης είναι σωστή. Εάν η τιμή που ζητάτε από τους αγοραστές ξεπερνάει κατά πολύ την πραγματική αξία, θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιον αγοραστή. Βεβαιωθείτε ότι είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την έρευνα που θα κάνει ο αγοραστής. Φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα οικονομικά στοιχεία τακτοποιημένα και έτοιμα όταν σας ζητηθούν.

 

Δημιουργήστε μια ελκυστική αγγελία με υψηλής ποιότητας φωτογραφίες της επιχείρησης και προσθέστε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ώστε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των αγοραστών. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε επιλεκτικοί με τις πληροφορίες που θα δημοσιεύσετε για να αποφύγετε την αποκάλυψη της ταυτότητας της επιχείρησης.

 

Μπορείτε επίσης να ψάξετε κάποια παρόμοια επιχείρηση με τη δική σας που μπορεί να θέλει την επέκταση της πελατειακής της βάσης ή ακόμα και τον εξοπλισμό, τα εξαρτήματα ή τις εγκαταστάσεις σας.

Πώς εκτιμάται η φήμη και πελατεία μιας μικρής επιχείρησης;

Η φήμη και πελατεία αποτελεί σημαντικό μέρος της αξίας μιας επιχείρησης, αλλά, λόγω της άυλης φύσης της, καθίσταται δύσκολη η εκτίμηση της αξίας της. Συνηθίζεται να είναι υψηλότερη εάν έχετε σταθερές σχέσεις με τους πελάτες και τους προμηθευτές σας ή ακόμα και δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που σας προσδίδουν πλεονέκτημα στην αγορά.

 

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της φήμης και πελατείας, ωστόσο, το πιο σημαντικό από τα παραπάνω είναι η αξία την οποία είναι διατεθειμένος κάποιος να πληρώσει για την επιχείρησή σας. Μια επαγγελματική αποτίμηση της αξίας της επιχείρησης σας θα σας βοηθήσει να είστε πιο ξεκάθαροι κατά την διαδικασία της εύρεσης αγοραστή και της έρευνας που θα χρειαστεί να κάνει.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να πουληθεί μια επιχείρηση;

Η απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση διαφέρει κατά πολύ ανάλογα με την επιχείρηση και τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται. Σε γενικές γραμμές, έχει ανακαλυφθεί ότι ο μέσος όρος πώλησης μιας επιχείρησης κυμαίνεται μεταξύ των 6 και 12 μηνών. Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που θα χρειαστεί λιγότερος ή ακόμα και περισσότερος χρόνος για την πώληση (π.χ. ύφεση στην αγορά). Η σωστή τιμή πώλησης βοηθάει την επιχείρηση να πουληθεί γρηγορότερα σε σχέση με μια αντίστοιχη υπερτιμημένη.

Πρέπει ο λογιστής μου να πουλήσει την επιχείρηση;

Κατευθυνόμενοι προς την πώληση μιας επιχείρησης, συνιστάται να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός λογιστή. Θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν στην προετοιμασία των απαραίτητων εγγράφων για την έρευνα που θα κάνει ο αγοραστής, την αποτίμηση της επιχείρησης και την τακτοποίηση τυχόν υποχρεώσεων που εκκρεμούν. Οι συγκεκριμένες πράξεις καθιστούν την επιχείρηση σας ακόμα πιο ελκυστική στους αγοραστές.

 

Ένας λογιστής μπορεί επίσης να κατευθύνει και να επεξεργαστεί κατάλληλα την δομή της συμφωνίας σας με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή σε περίπτωση που έχει την κατάλληλη εμπειρία στον τομέα της αγοραπωλησίας επιχειρήσεων.

Πώς έρχονται σε επαφή μαζί μου οι αγοραστές;

Οι αγοραστές επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας και ψάχνουν την επιχείρηση που ταιριάζει στα δεδομένα τους. Εφόσον την εντοπίσουν, μπορούν μέσα από την αγγελία της επιχείρησης να συμπληρώσουν την απαραίτητη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τα στοιχεία αυτά αποστέλλονται σε εμάς και ενημερώνουμε άμεσα τον πωλητή για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε. 

 

Στην Business Interval οι προσωπικές σας πληροφορίες είναι μέγιστης σημασίας και η αποκάλυψη τους θα γίνεται επιλεκτικά σε ενδιαφερόμενους αγοραστές εφόσον μας ενημερώσετε ότι είστε σύμφωνοι.

ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ
Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον πωλητή μιας επιχείρησης;

Για να επικοινωνήσετε με τον πωλητή μιας επιχείρησης, πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την αγγελία της συγκεκριμένης επιχείρησης που θα βρείτε στο businessinterval.com. Θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο πεδίο “Επικοινωνία” όπου σας δίνεται η ευκαιρία να στείλετε τα στοιχεία σας και κάποιο μήνυμα στον πωλητή της επιχείρησης.

 

Λαμβάνουμε τα στοιχεία που δηλώσατε και ενημερώνουμε άμεσα τον πωλητή για το ενδιαφέρον σας. Λάβετε υπόψη ότι ο πωλητής μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σας προτού προχωρήσει στην αποκάλυψη περαιτέρω λεπτομερειών σχετικά με την επιχείρηση του. Υπάρχει περίπτωση να σας ζητηθεί να υπογράψετε μια Σύμβαση Εμπιστευτικότητας η οποία προστατεύει τον πωλητή από τη διαρροή πληροφοριών της επιχείρησης σε τρίτους και του δείχνει ότι πρόκειται για σοβαρό αγοραστή, ακόμα και αν δεν καταλήξετε σε κάποια συμφωνία.

Πώς μπορώ να βρω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με μια επιχείρηση προς πώληση;

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια επιχείρηση προς πώληση, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πωλητή ή τον εκπρόσωπο του πωλητή (αντιπρόσωπος ή οποιοσδήποτε μεσάζων) με την συμπλήρωση των στοιχείων επικοινωνίας σας στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της επιχείρησης. Η Business Interval δεν διαθέτει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια επιχείρηση προς πώληση από αυτές που διατίθενται επί του παρόντος στον ιστότοπο.

 

Λάβετε υπόψη ότι ο πωλητής μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σας προτού προχωρήσει στην αποκάλυψη περαιτέρω λεπτομερειών σχετικά με την επιχείρηση του. Υπάρχει περίπτωση να σας ζητηθεί να υπογράψετε μια Σύμβαση Εμπιστευτικότητας η οποία προστατεύει τον πωλητή από τη διαρροή πληροφοριών της επιχείρησης σε τρίτους και του δείχνει ότι πρόκειται για σοβαρό αγοραστή, ακόμα και αν δεν καταλήξετε σε κάποια συμφωνία.

Γιατί αργεί να απαντήσει / δεν επικοινώνησε μαζί μου ο πωλητής;

Ο πωλητής μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να σας παράσχει τις κατάλληλες πληροφορίες, ειδικά εάν αυτές χρειάζονται την βοήθεια κάποιου δικηγόρου ή λογιστή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον φάκελο με τα ανεπιθύμητα email σας και τα μηνύματα/κλήσεις σας μετά την αποστολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Οι περισσότεροι πωλητές ανταποκρίνονται άμεσα στην εκδήλωση ενδιαφέροντος. Σε περίπτωση που κάποιος δεν ανταποκριθεί, θα πρέπει να συνεχίσετε να αναζητάτε την κατάλληλη επιχείρηση μέσα από τις επιλογές που σας προσφέρει η Business Interval καθώς η επιχείρηση που ψάχνετε βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.

Τι πρέπει να συμπεριλάβω στο μήνυμά μου;

Όταν είστε έτοιμοι να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για μια επιχείρηση, τοποθετήστε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον εαυτό σας στο μήνυμα προς τον πωλητή. Θα πρέπει να του δείξετε ότι είστε σοβαροί αγοραστές εξηγώντας του τον λόγο για τον οποίο ενδιαφέρεστε για την συγκεκριμένη επιχείρηση.

 

Οι περισσότεροι πωλητές θα έρθουν σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ξεχωρίσετε.

Πώς βρίσκω την πραγματική αξία μιας επιχείρησης προς πώληση;

Ίσως τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σε μια επιχείρηση είναι οι ταμειακές της ροές και τα περιουσιακά της στοιχεία. Η πραγματική αξία της επιχείρησης βρίσκεται πάντα στο κέρδος που θα μπορείτε εσείς συγκεκριμένα να αποκομίσετε από αυτήν.

Η αξία σαφώς θα είναι μεγαλύτερη εφόσον η επιχείρηση διαθέτει ένα καλό ιστορικό και μια καλά εδραιωμένη πελατειακή βάση. Επιπλέον, οι συνθήκες της αγοράς και ο λόγος που ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να την πουλήσει θα επηρεάσουν την τιμή πώλησης της.

 

Είναι χρήσιμο να ενδιαφερθείτε για την διαδικασία αποτίμησης που ακολούθησε ο πωλητής ώστε να καταλάβετε αν η επιχείρηση αποτιμήθηκε σωστά ή όχι και αν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις. Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε μια επιχείρηση θα πρέπει να πραγματοποιήσετε την κατάλληλη έρευνα ώστε να διασφαλίσετε ότι αξίζει να ασχοληθείτε με την αγορά της.

Αγορά επιχείρησης ή δημιουργία από το μηδέν;

Η σύσταση μιας καινούριας επιχείρησης θα είναι αρχικά φθηνότερη από την αγορά μιας υπάρχουσας. Ωστόσο, η αγορά μιας επιχείρησης θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε άμεσα την λειτουργία της, να κερδίσετε πολύ χρόνο και να αποφύγετε λάθη που είναι αναπόφευκτα για να φτάσετε μια επιχείρηση στο σημείο όπου είναι επικερδής.

 

Εάν αγοράσετε μια επιχείρηση που λειτουργεί ήδη για κάποια χρόνια, έχετε το πλεονέκτημα ότι το προϊόν ή η υπηρεσία που θα προσφέρετε έχει δοκιμαστεί στην αγορά.

 

Η τελική απόφαση, ωστόσο, εξαρτάται από την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε αφενός να ξεκινήστε μια επιχείρηση γνωρίζοντας ότι οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν. Μπορείτε αφετέρου να αγοράσετε μια επιχείρηση η οποία δεν θα σας δώσει τη δημιουργική ελευθερία που συνοδεύει την έναρξη της δικής σας επιχείρησης αλλά έχει αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο.

Είναι περίπλοκη η διαδικασία προσφοράς για αγορά μιας επιχείρησης;

Πριν καταλήξετε στο σημείο να προσφερθείτε για την αγορά μιας επιχείρησης, θα πρέπει να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θα χρηματοδοτήσετε την αγορά της. Πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι να διαπραγματευτείτε την αξία της.

 

Κάντε μια έρευνα αγοράς σε επιχειρήσεις παρόμοιες με αυτή που σας ενδιαφέρει ώστε να γνωρίζετε ποια είναι μια λογική αξία για αυτό που προτίθεστε να αγοράσετε. Οι διαπραγματεύσεις από την δική σας πλευρά θα πρέπει να ξεκινάνε πάντα με τη χαμηλότερη αλλά ταυτόχρονα δίκαιη τιμή. Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, να είστε έτοιμοι να δικαιολογήσετε με πληροφορίες και επιχειρήματα την τιμή που προσφέρετε.

Τι γίνεται αν μια αγγελία επιχείρησης περιέχει ανεπαρκείς / ανακριβείς πληροφορίες;

Η Business Interval καταβάλλει την μέγιστη προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι όλες οι αγγελίες επιχειρήσεων που διαφημίζονται στην ιστοσελίδα της είναι γνήσιες και ενθαρρύνει τους πωλητές να παρέχουν όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούν σχετικά με την επιχείρηση. Οι παρεχόμενες πληροφορίες δεν προέρχονται από εμάς αλλά από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες ή τους αντιπροσώπους τους. 

 

Εφόσον ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια επιχείρηση, συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την αγγελία της ώστε να μπορέσει ο πωλητής να έρθει σε επαφή μαζί σας. Η Business Interval δεν διαθέτει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια επιχείρηση προς πώληση από αυτές που διατίθενται επί του παρόντος στον ιστότοπο.

 

Λάβετε υπόψη ότι ο πωλητής μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σας προτού προχωρήσει στην αποκάλυψη περαιτέρω λεπτομερειών σχετικά με την επιχείρηση του. Υπάρχει περίπτωση να σας ζητηθεί να υπογράψετε μια Σύμβαση Εμπιστευτικότητας η οποία προστατεύει τον πωλητή από τη διαρροή πληροφοριών της επιχείρησης σε τρίτους και του δείχνει ότι πρόκειται για σοβαρό αγοραστή, ακόμα και αν δεν καταλήξετε σε κάποια συμφωνία.

Πρέπει να πληρώσω κάποια συνδρομή ως αγοραστής;

Όχι. Σαν αγοραστής δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε κάποιο προφίλ ή να πληρώσετε κάποια συνδρομή καθώς μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα στην ιστοσελίδα μας και να ψάξετε την κατάλληλη επιχείρηση για εσάς.

faqs-image-b